Powered By Blogger

powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Όχι στην εμπορικοποίηση του ποδοσφαίρου!

Το ποδόσφαιρο είναι ένα αρκετά παλιό άθλημα το οποίο είναι διαχρονικό και δημοφιλές. Άλλοι έπαιζαν ως παιδιά στις αλάνες τις οποίες και νοσταλγούμε, και άλλοι αποφάσισαν να το ακολουθήσουν επαγγελματικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάντα ήταν ένα συμπαθητικό άθλημα και πάντα έχει εκατομμύριους οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Λαϊκό και απλό άθλημα με λίγα λόγια...
Αυτό το λαϊκό και απλό άθλημα όμως, κάποιες πολυεθνικές προσπαθούν να το καταστρέψουν καθώς το εμπορικοποιούν, προβάροντας διάφορες διαφημίσεις οι οποίες μπορεί να αφορούν μια ομάδα ή και  γνωστούς ποδοσφαιριστές. Οι διαφημίσεις αυτές εμφανίζονται έντονα τον τελευταίο καιρό. Δεν λέω πάντα εμφανίζονταν αλλά όμως τώρα σε πολύ μεγάλο βαθμό που καταντάνε το ποδόσφαιρο ένα αντιπαθητικό και εμπορικοποιημένο άθλημα. Μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις κοντεύουν να γίνουν malls.
Πέρα από το ποδόσφαιρο, σιγά σιγά και τα υπόλοιπα αθλήματα έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε ένα τέτοιο κλίμα. Πάρτε παράδειγμα τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Αναμφισβήτητα οι πιο εμπορικοποιημένοι Ολυμπιακοί Αγώνες που έγιναν ποτέ. Αυτό προκαλεί βαρεμάρα στον φίλαθλο κόσμο σε σημείο που δεν μπορεί να παρακολουθήσει το αγαπημένο του άθλημα.
Εννοείται ότι το FootiePodo, είναι κατά αυτής της εμπορικοποίησεως. Κάνει το ποδόσφαιρο να είναι άσχημο άθλημα, ενώ δεν είναι. Θα φτάσουμε σε σημείο να βλέπουμε περισσότερες διαφημίσεις παρά οπαδούς στο γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου