Powered By Blogger

powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Galatasaray SK

Η Γαλατασαράι είναι ένας τούρκικος αθλητικός σύλλογος ο οποίος έχει έδρα την Κωσταντινούπολη. Ιδρύθηκε το 1905 από άτομα από το λύκειο Γαλατασαράι τα οποία φοιτούσαν εκεί και έτσι έδωσαν αυτό το όνομα του λυκείου τους στην ομάδα που φτιάξαν.
 Η Γαλατασαράι είναι γνωστή για τον ποδοσφαιρικό της σύλλογο όμως διαθέτει και άλλα τμήματα αθλητισμού.  Τα χρώματα του συλλόγου είναι κόκκινο και κίτρινο αν και τα πρώτα χρώματα της ήταν κόκκινο και άσπρο.
  Η Γαλατά όπως την φωνάζουν σύντομα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία ως ποδοσφαιρική ομάδα καθώς έχει κατακτήσει 17 πρωταθλήματα Τουρκίας, έχει πάρει το κύπελλο ΟΥΕΦΑ και έγινε η πρώτη τούρκικη ομάδα που κατέκτησε ευρωπαικό τρόπαιο. Επίσης πήρε το Σούπερ Καπ το 2000.Η Γαλατασαράι έφτασε πρώτη στην βαθμολογία των ποδοσφαιρικών συλλόγων και πήρε τον τίτλο της "Καλύτερης Ποδοσφαιρικής Ομάδας στον Κόσμο" τον Ιανουάριο του 2001.
   Το νέο στάδιο της είναι το Turk Telecom και άνοιξε τις θύρες του στις 29 Οκτωβρίου του 2010 και έχει χωριτικότητα απο 52,695 θέσεις μέχρι και 70,000. Παλαιότερα χρησιμοποιούσε το στάδιο Ali Sami Yen το οποίο στάδιο είχε χωριτικότητα 24,000.
  Η  Γαλατά διαθέτει αυτή στιγμή εξαιρετικούς παίκτες όπως και παλαιότερα. Καλοί παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται τώρα στην Γαλατασαράι θα θεωρούσαμε ότι είναι ο Harry Kewell, o Milan Baros, ο Elano, ο Lucas Neil και άλλοι.
   Κατά την άποψη μου η Γαλατά είναι μία σπουδαία,καλή και συμπαθητική ομάδα. Πιστεύω και εύχομαι ότι θα συνεχίσει να τα πάει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου